Η google καταλαβαίνει καλύτερα…

Νέο εργαλείο της Google δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε «Δομημένη πληροφορία» στην ιστοσελίδα σας χωρίς να αγγίξτε κώδικα!

Η google θέλει οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να προσθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο δομημένο περιεχόμενο, έτσι ώστε να δώσει καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό μέχρι τώρα γινότανε με την χρήση κώδικα.

Από σήμερα όμως, δεν χρειάζεται να λύσετε κάποιον γρίφο για να κάνετε αυτή τη διαδικασία. Το νέο εργαλείο της google data highlighter, προσφέρει μία εύκολη λειτουργία για να επισημάνετε το δομημένο περιεχόμενο, χωρίς να αγγίξτε καθόλου κώδικα.

Για την ώρα, αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο μόνο στην Αγγλική και μόνο για δομημένη πληροφορία που αφορά συμβάντα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, εκθέσεις και αθλητικά γεγονότα. Η google υπόσχεται να επεκτείνει αυτό το σχέδιο και σε άλλα είδη πληροφοριών αλλά και σε άλλες γλώσσες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αν η ιστοσελίδα σας έχει πολλαπλές εκδηλώσεις, το εργαλείο αυτό θα αναγνωρίσει αυτόματα αυτές όσο εξελίσσονται  Γύρω στις 10 σημαδεμένες εκδηλώσεις, είναι αρκετές για να μπορέσει το εργαλείο να αντιλαμβάνεται άλλες παρόμοιες σελίδες εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα. Αφού ολοκληρώσουμε την επιλογή, επιλέγουμε «δημοσίευση» και αυτόματα το εργαλείο θα διασχίζει ολόκληρη την ιστοσελίδα για να διαγνώσει εκδηλώσεις και συμβάντα!