it-is-blog

To blog or not to blog?

it-is-blog

 Απαραίτητο προσωπικό αλλά και εταιρικό εργαλείο είναι πλέον το ιστολόγιο (Blog). Ο όρος blog προέρχεται από τη σύμπτυξη των λέξεων «web log». Είναι ένας τύπος ιστοχώρου που συνήθως διαχειρίζεται από κάποιον, ο οποίος αναρτά σε αυτό τακτικά κείμενα με σχολιασμούς για διάφορα θέματα, ανάλογα με το θεματολόγιο του ιστολογίου, γραφικά ή βίντεο. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ιστολογίων:

  • Προσωπικά
  • Εταιρικά
  • Μη κυβερνητικών οργανώσεων
  • Ανάλογα με το θεματολόγιο (πολιτικού περιεχομένου, μόδας, αθλητικά κλπ)
  • Ανάλογα με τις αναρτήσεις (αναρτήσεις βίντεο, αναρτήσεις συνδέσμων, αναρτήσεις φωτογραφιών)
  • Ανάλογα με την συσκευή που μπορεί να το αναγνώσει (PC, PDA κλπ)

Γιατί να ξεκινήσω ένα blog

Αν θέλετε να αποκτήσετε ευρύ κοινό, να προωθήσετε το όραμά σας, να επηρεάσετε τον κόσμο στην επιχείρησή σας, ή απλά να εκθέσετε τις απόψεις σας , θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο.

Πως δημιουργώ ένα blog

Ξεκινήστε γράφοντας θέματα που επεξεργάζεστε καθημερινά. Επικεντρωθείτε σε 3-4 θεματικές ενότητες που τις κατέχετε και προσπαθήστε να ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Κοινοποιήστε το σε φίλους σας, ή σε άλλα ιστολόγια που δημοσιεύουν άρθρα τρίτων.

Ποια είναι τα οφέλη από ένα blog

Γιατί όλοι οι επαγγελματίες και όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να blogάρουν; Δεδομένου  ότι αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, θα αναρωτηθείτε αν αξίζει και αν υπάρχουν οφέλη. Παρακάτω απαριθμούμε 8 λόγους για τους οποίους αξίζει να ξεκινήσετε το blogging.

1. Βελτίωση των επικοινωνιακών ικανοτήτων στον τομέα σας.

Η επικοινωνία και η συγγραφή, είναι ικανότητες που βελτιώνονται με την ατελείωτη εξάσκηση. Ειδικά σε εξειδικευμένα επαγγελματικά θέματα, θα μπορέσετε να βελτιώνετε διαρκώς τις ικανότητες αυτές που ενδεχομένως να μην είχατε την ευκαιρία με άλλους τρόπους.

2. Βελτίωση των τεχνικών γνώσεών σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε κάτι, είναι να το εξηγήσετε και να το διδάξετε σε άλλους. Εφόσον τα θέματα που θα αναρτάτε στο blog θα είναι τεχνικά θέματα του επαγγέλματός σας, θα πρέπει να ενημερωθείτε, να διαβάσετε και να τα κατανοήσετε πλήρως. Επομένως είναι μια ευκαιρία για διάβασμα και αύξηση των γνώσεών σας!

3. Δημιουργία μίας ‘αποθήκης΄ γνώσεων.

Μπορείτε να ανατρέχετε οποιαδήποτε στιγμή σε δικές σας αναρτήσεις  ή μπορούν άλλα στελέχη της επιχείρησης να το χρησιμοποιούν για αυτό το σκοπό. Συμπεράσματα στα οποία έχετε φθάσει, μπορούν να μείνουν και να ξαναδιαβαστούν μετά από πολλά χρόνια.

4. Δημιουργία διασυνδέσεων με πελάτες, φίλους και συνεργάτες.

Με την συνεχή επικοινωνία μέσω του blog θα έρθετε σε επαφή με άλλους επαγγελματίες στο διαδίκτυο, με συνεργάτες αλλά και με πελάτες που μπορεί να βρίσκονται πολύ μακριά. Ακόμα οι υπάρχοντες πελάτες σας, θα ενημερώνονται για τα νέα θέματα που αφορούν τον κλάδο της επιχείρησής σας, και θα παραμένουν «ζεστοί» και έτοιμοι για μία νέα επαγγελματική επαφή.

5. Γίνεστε γνωστοί στον χώρο του επαγγέλματος σας.

Με τις απόψεις σας, τα συμπεράσματά σας και την εμπειρία σας να αναρτάται στο διαδίκτυο, σύντομα θα γίνετε γνωστός ως ο «ειδικός» για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείστε. 

6. Έρχεστε σε επαφή, ενημερώνετε και εκπαιδεύετε το συνεχώς αυξανόμενο κοινό σας.

Είναι δεδομένη πολλές φορές η δυσκολία της ενημέρωσης των πελατών σας, είτε λόγω χρόνου, είτε λόγω υστέρησης τους σε τεχνική κατάρτιση. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσετε να εκπαιδεύετε διαρκώς τον κόσμο που σας διαβάζει και όταν θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε για ένα θέμα θα έχει ήδη πάρει μια «γεύση».

7. Αύξηση του περιεχομένου του ιστοχώρου σας.

Οι μηχανές αναζήτησης διαβάζουν τα κείμενα και με βάση αυτά αποφασίζουν τα αποτελέσματά τους. Αυξάνοντας τα κείμενα στον ιστοχώρο σας, θα σας φέρει επιπλέον κίνηση από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτός είναι και ο φθηνότερος και διαχρονικότερος τρόπος για να αυξήσετε τις επισκέψεις του ιστοχώρου σας.

8. Αύξηση των συνδέσμων που οδηγούν στον ιστοχώρο σας.

Ακόμα και αν το blog δεν βρίσκεται ένθετο στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε με συνδέσμους να στέλνετε τους επισκέπτες σε υπηρεσίες και προϊόντα σας, ή σε εικόνες με παραδείγματα ή σε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με αυτό που γράφετε.

Σας προσφέρουμε λοιπόν τη δυνατότητα αυτή, τροποποιώντας κατάλληλα τον ιστοχώρο σας!  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.