Γιατί Google+ ?

Google+  {plusone}

To Google+ βρήκε τη θέση του στο περιβάλλον των κοινωνικών δικτύων. Το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο, το Twitter είναι το δίκτυο ενδιαφερόντων, το LinkedIn το επαγγελματικό δίκτυο και το Google+ το μακρο-δίκτυο.

Με το νέο «Circles volume slider» χωρίζεις σε κατηγορίες τον κόσμο και κατόπιν ρυθμίζεις την παρουσία αυτών των ατόμων στη κεντρική ροή σου. Αυτό επιτρέπει να βλέπεις ανανεώσεις ανάλογα με τον τύπο της σχέσης που έχεις με ένα άτομο, σε όποια ισορροπία επιθυμείς, από ένα συγκεκριμένο feed. Κανένα άλλο κοινωνικό δίκτυο δε προσφέρει αυτή την υπηρεσία, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσεις την σχετικότητα της ροής του περιεχομένου.

Χωρίς το «Circles volume slider» το μακροδυκτιακό μοντέλο δε δούλευε. Ο χειρισμός των σχέσεων ατομικά ήταν κουραστικός σε αυτή την κλιμακα και η Google+ δεν ήξερε ποιούς κύκλους θέλατε να βλέπετε περισσότερο. Επέτρεπε θορυβώδεις γνωριμίες ή δημόσιες φιγούρες να πνίγουν τους περισσότερο ήσυχους αλλά κοντινότερους φίλους, δυσκολεύοντας την εμφάνιση του περιεχομένου τους στην ίδια ροή.

Να πως διαφοροποιούνται τα μοντέλα λειτουργίας των γνωστότερων κοινωνικών δικτύων:

Twitter – Ειδικεύεται στις συνδέσεις μεταξύ αγνώστων που μοιράζονται ενδιαφέροντα. Εδώ είτε ακολουθείς, είτε όχι, δεν υπάρχει έλεγχος του όγκου της ροής.

Facebook – Ειδικεύεται στις συνδέσεις με άτομα που έχεις γνωρίσει, και για κάθε άτομο ξεχωριστά μπορείς να ελέγχεις τον όγκο της ροής.

Google+ – Προσφέρει διαχωρισμό με βάση τον τύπο της σχέσης, και για κάθε τύπο σχέσης ελέγχεις τον όγκο της ροής.